5 Historische plaatsen die je bezocht moét hebben!

1700626

 • Taj Mahal.
  De Taj Mahal is een imposant, wit marmeren mausoleum in Agra. Shah Jahan, de vijfde heerser van het Mogolrijk, liet de tempel bouwen als laatste rustplaats voor zijn geliefde echtgenote Mumtaz Mahal. De tempel werd gebouwd tussen 1632 en 1648. Het duurde zo lang om het te bouwen, omdat alles met de hand werd gedaan!

Als je de Taj Mahal gaat bezichtigen, kun je er een leuk familieuitje van maken. Je kunt voor 2 dagen en 1 nacht in een middenklasse hotel in de buurt verblijven voor ongeveer 120,- euro per persoon. Dit is inclusief ontbijt en vervoer naar de Taj Mahal. De entreeprijs voor de Taj Mahal bedraagt zo’n 20,- per persoon.

A10258_1407147326_4

 • Paaseiland. 
  Het Paaseiland wordt ook Rapa Nui genoemd en is een Polynesisch eiland in de Grote Oceaan, dat staatkundig bij Chili hoort. Het eiland is bekend door de honderden Moai (Paaseilandbeelden) die er staan. De naam Paaseiland werd gegeven door Jacob Roggeveen, die op paaszondag met drie schepen het eiland ontdekte, ongeveer 400 jaar na Christus. De Moai zijn gemaakt uit zacht, vulkanisch gesteente. De makers zijn de voorvaderen van de huidige eilandbewoners en zijn een symbool voor vruchtbaarheid, omdat dit natuurlijk erg belangrijk was op een eiland, afgezonderd van de buitenwereld.

Een vliegticket naar Paaseiland kost ongeveer 600,-

Peru 1

 • Machu Piccu. 
  De mooiste stad ter wereld. Machu Piccu is een stad van de Inca’s in Peru die door de Spanjaarden nooit is ontdekt en dus nooit is vernietigd. Er is in deze stad nog heel veel van de oeroude Inca-beschaving terug te vinden. De stad Machu Piccu is gelegen tussen steile bergen, op een hoogte van ongeveer 2400 meter. Aangenomen wordt dat de bouw van de stad rond 1440 begon. Tot aan de Spaanse verovering in 1532 werd de stad bewoond.

Een vliegticket naar Machu Piccu kost rond de 500,- euro. Voor ongeveer 75,- euro mag je de stad bezichtigen. Voor kinderen is het wat goedkoper, namelijk ongeveer 50,- 

Meer weten over de Inca’s? Het Indianenvolk; De Inca’s!

108675

 • Collosseum. 
  Kolossaal. Het Flavisch Amfitheater, beter bekend als het Collosseum, is gebouwd in de eerste eeuw na Christus in Rome. Het was het grootste amfitheater ter wereld. Het Collosseum werd gebouwd door de Flavische keizers, waarschijnlijk tussen 70 en 80 na Christus. Het werd vooral gebruikt voor gladiatorengevechten. Het grondvlak meet 188 bij 156 meter en heeft een omtrek van 527 meter. De hoogte van de gevel is bijna 49 meter. Geweldig natuurlijk, en al helemaal voor die tijd!

In de zomerperiode kun je het Collosseum dagelijks bezoeken van 09:00 tot 19:00 voor 12,- euro

Een groot deel van de Oscar-winnende-film Gladiator speelt zich af in het Collosseum! Check hier de trailer!

great-pyramid-of-Giza-wallpaper

 • De Piramides van Gizeh. 
  Adembenemend. De Piramides van Gizeh in Egypte behoren tot de bekendste en oudste bouwwerken van de mensheid. Ze bevinden zich ongeveer acht kilometer ten zuidwesten van de stad Gizeh. Het piramidecomplex bestaat uit meerder piramides, waaronder de Piramide van Cheops en de Piramide van Mycerinus. De piramiden werden gebouwd tijden de vierde dynastie (tussen ca. 2551 en 2472 voor Christus). De Piramide van Cheops is het enige van de zeven klassieke wereldwonderen dat tot op de dag van vandaag bewaard is gebleven.

Je kunt de Piramides van Gizeh bezoeken voor ongeveer 125,- euro per persoon. Voor een kind is het goedkoper, namelijk ongeveer 65,-. Best wel duur, maar voor dit geld mag je wel de piramides in!

Benieuwd naar de andere klassieke wereldwonderen? De 7 Klassieke Wereldwonderen!

Advertenties